Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste aromatyczne danie. Idealne połączenie smaków!!
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 455
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2685
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 455
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 83
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2685
Polecam.
Odsłon: 483
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 718
Składniki
Na sos: Sparz pomidory, zdejmij skórkę, wydrąż pestki, miąższ posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój drobno, podsmaż na oliwie dodaj miąższ, tymianek i bazylię duś ok 10 min. Jeśli masz pomidory w puszce wszystko zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Posiekaj koperek i natkę. Rozdrobnij widelcem fetę, wciśnij do niego czosnek i wymieszaj z żółtkami, śmietaną i posiekaną zieleniną. Dopraw do smaku.
Cukinię przetnij na pół, wydrąż gniazda nasienne i napełnij masą z fety. Przełóż cukinię do naczynia żaroodpornego lub na patelnię. Do naczynia wlej sos z pomidorów. Zapiekaj w piekarniku przez ok 30 min w temp. 200 stopni a na koniec włącz termoobieg lub tak długo aż cukinia będzie miękka. Na patelni i pod przykryciem cukinia robi się szybciej, też można spróbować. Na koniec posypać danie pokrojoną bazylią.
Podawać np z bagietką.