Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste aromatyczne danie. Idealne połączenie smaków!!
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 89
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 21
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6353
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 399
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 89
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 21
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6353
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 399
Składniki
Na sos: Sparz pomidory, zdejmij skórkę, wydrąż pestki, miąższ posiekaj. Cebulę i czosnek pokrój drobno, podsmaż na oliwie dodaj miąższ, tymianek i bazylię duś ok 10 min. Jeśli masz pomidory w puszce wszystko zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
Posiekaj koperek i natkę. Rozdrobnij widelcem fetę, wciśnij do niego czosnek i wymieszaj z żółtkami, śmietaną i posiekaną zieleniną. Dopraw do smaku.
Cukinię przetnij na pół, wydrąż gniazda nasienne i napełnij masą z fety. Przełóż cukinię do naczynia żaroodpornego lub na patelnię. Do naczynia wlej sos z pomidorów. Zapiekaj w piekarniku przez ok 30 min w temp. 200 stopni a na koniec włącz termoobieg lub tak długo aż cukinia będzie miękka. Na patelni i pod przykryciem cukinia robi się szybciej, też można spróbować. Na koniec posypać danie pokrojoną bazylią.
Podawać np z bagietką.