Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 235
Dodano: 31.12.2009
Odsłon: 45114
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Wymieszać z mąką.
Dodać miękkie masło, przyprawy i wyrobić na gładkie ciasto.
Dać do lodówki na około pół godziny.
Na stolnicy rozwałkować na placek o grubości około 1 cm. Wykrawać trójkąty/kwadraty/romby - wedle uznania.
Rozłożyć na blasze, posmarować białkiem posypać startym żółtym serem/papryką/kminkiem.
Piec około 15 min w piekarniku nagrzanym do około 180 st C
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Wlasnieja 30 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
a do tego bakalie, a najlepsze są tu www.panorzeszek.pl0 Kto głosował? | Odpowiedz

malaRoman 30 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
już mi ślina leci ;P1 Kto głosował? | Odpowiedz

karolciaa 09 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Mmmm...smakowicie wyglądają :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

aniula1609 08 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
I zakąska do piwa już jest :-) dodaje do ulubionych3 Kto głosował? | Odpowiedz

monik77 04 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wyglądają .2 Kto głosował? | Odpowiedz

Kocie 19 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Coś czuję, że są pyszne. Na dodatek jaki prosty przepis.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Fajna przekąska :) Na pewno cieszyła się powodzeniem na imprezie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz