Przekąski Przepis na:
Domowa pizza

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 837
Dodano: 21.03.2010
Odsłon: 23266
Składniki
- woda, 1/2 szklanki
- oliwa z oliwek, 2 łyżki
- drożdże, 30 gram
- cukier, 1 łyżeczka
- mąką, 30 dkg
- sól, 1/2 łyżeczki
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
drożdże rozrobić z solą cukrem i odrobiną wody, dodać do mąki wraz z oliwą i resztą wody, zagnieśc ciasto , rozwałkować i na blaszkę
-
sos do posmarowania blatu: 6 łyżek ketchupu ,2 łyżki oliwy, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, odrobina cukru i suszona bazylia wg uznania, wymieszać i posmarować blat pizzy pod składniki
-
Piec 15-20 min/ 250 st termoobieg
Komentarze do przepisu (9)

jonita 24 marca 2013Zgłoś do usunięcia
wyszła przepyszna! świetny sos :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

Kreolka 28 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Czy nie trzeba czekać aż rozczyn lub ciasto wyrośnie?1 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 31 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Skoro takie łatwe to też spróbuję ,może mi wyjdzie - jak zrobię dam znać. Pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

angelinka 23 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
oj tam:)to nie lenistwo,tylko talent tworczy::))dzisiaj tez zrobie taka pizze..hmmm..z tunczykiem i moze z cebulka::))pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

angelinka 23 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
oj tam:)to nie lenistwo,tylko talent tworczy:::)))dzisiaj tez zrobie taka pizze,hmmmm....z tunczykiem i cebulka:)pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
angelika, to wynika z mojego lenistwa, udoskonalam wszystko aby jak najmniej czasu poświęcać na gotowanie, ten przepis też tak powstał, miło mi że smakowało pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

angelinka 22 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
witam:)juz od dluzszego czasu korzystam z przepisow tutaj podanych..ale dopiero ten przepis sklonil mnie do zalozenia konta:)wczoraj zrobilam domowa pizze,wg powyzej podanego przepisu..respekt:)jestem pod wrazeniem...naprawde cos niesamowitego..tzn..super ciasto na pizze i bez dlugiego czekania..przeraza mnie przewaznie zawsze...czy mi ciasto wyrosnie czy nie..a tu taki dobry i latwy przepis:)wielkie podziekowania dla autorki...pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2010Zgłoś do usunięcia
cieszę się , że Ci smakowało, pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 marca 2010Zgłoś do usunięcia
nie , nie trzeba czekać, zagnieść, rozwałkować i od razu na blaszkę, pzdr7 Kto głosował? | Odpowiedz