Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące lasem pyszne danie!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1199
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2078
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1199
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2078
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą(szybko by nie naciągnęły wody)
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle
dołożyć pokrojone grzyby,liść laurowy,ziele angielskie,vegetę
dusić pod przykryciem często mieszając (by nie przywarły)ok 30 min.
Jeśli grzybki są miękkie ,zdjąć pokrywkę i przez ok.10 min.odparowywać ciąglę mieszając
W zależności od konsystencji i upodobań dodać 1-2 jaja roztrzepując w potrawie
dodać śmietanę zagotować,doprawić pieprzem,magii i sokiem z cytryny.Gdy grzybki troszkę przestygną dodać natkę pietruszki(drobno posiekaną) i zamieszać.PALCE LIZAC! ja najczęściej podaję z bułeczkami z masłem.