Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące lasem pyszne danie!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 919
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4017
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 205
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 919
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4017
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20085
Składniki
grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą(szybko by nie naciągnęły wody)
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle
dołożyć pokrojone grzyby,liść laurowy,ziele angielskie,vegetę
dusić pod przykryciem często mieszając (by nie przywarły)ok 30 min.
Jeśli grzybki są miękkie ,zdjąć pokrywkę i przez ok.10 min.odparowywać ciąglę mieszając
W zależności od konsystencji i upodobań dodać 1-2 jaja roztrzepując w potrawie
dodać śmietanę zagotować,doprawić pieprzem,magii i sokiem z cytryny.Gdy grzybki troszkę przestygną dodać natkę pietruszki(drobno posiekaną) i zamieszać.PALCE LIZAC! ja najczęściej podaję z bułeczkami z masłem.