Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące lasem pyszne danie!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4181
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1193
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 252
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1330
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4181
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1193
Składniki
grzyby oczyścić,umyć pod bieżącą wodą(szybko by nie naciągnęły wody)
Cebulę pokroić w kostkę,zeszklić na maśle
dołożyć pokrojone grzyby,liść laurowy,ziele angielskie,vegetę
dusić pod przykryciem często mieszając (by nie przywarły)ok 30 min.
Jeśli grzybki są miękkie ,zdjąć pokrywkę i przez ok.10 min.odparowywać ciąglę mieszając
W zależności od konsystencji i upodobań dodać 1-2 jaja roztrzepując w potrawie
dodać śmietanę zagotować,doprawić pieprzem,magii i sokiem z cytryny.Gdy grzybki troszkę przestygną dodać natkę pietruszki(drobno posiekaną) i zamieszać.PALCE LIZAC! ja najczęściej podaję z bułeczkami z masłem.