Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i śliwki to połączenie nie dla wszystkich oczywiste, ale po pierwszym kęsie nawet niezdecydowani biorą już udział w wyścigu po kolejny kawałek ;-)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 885
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 885
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2125
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Składniki
Na brzegu każdego plastra boczku układamy po dwie śliwki.
Zwijamy ciasno, tak, żeby boczek z każdej strony owinął śliwkę.
Zabezpieczamy przekąskę dwiema wykałaczkami na ukos.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wkładamy do nienagrzanego piekarnika, ustawiamy temp. na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wykładamy nasze cudeńka do miseczki wyciągając z każdej śliwki po jednej wykałaczce.
I gotowe! ;-)