Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i śliwki to połączenie nie dla wszystkich oczywiste, ale po pierwszym kęsie nawet niezdecydowani biorą już udział w wyścigu po kolejny kawałek ;-)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3700
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2021
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5403
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5463
Składniki
Na brzegu każdego plastra boczku układamy po dwie śliwki.
Zwijamy ciasno, tak, żeby boczek z każdej strony owinął śliwkę.
Zabezpieczamy przekąskę dwiema wykałaczkami na ukos.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wkładamy do nienagrzanego piekarnika, ustawiamy temp. na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wykładamy nasze cudeńka do miseczki wyciągając z każdej śliwki po jednej wykałaczce.
I gotowe! ;-)