Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i śliwki to połączenie nie dla wszystkich oczywiste, ale po pierwszym kęsie nawet niezdecydowani biorą już udział w wyścigu po kolejny kawałek ;-)
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3792
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41832
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 450
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 256
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3792
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41832
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 450
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 256
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 394
Składniki
Na brzegu każdego plastra boczku układamy po dwie śliwki.
Zwijamy ciasno, tak, żeby boczek z każdej strony owinął śliwkę.
Zabezpieczamy przekąskę dwiema wykałaczkami na ukos.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wkładamy do nienagrzanego piekarnika, ustawiamy temp. na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wykładamy nasze cudeńka do miseczki wyciągając z każdej śliwki po jednej wykałaczce.
I gotowe! ;-)