Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek i śliwki to połączenie nie dla wszystkich oczywiste, ale po pierwszym kęsie nawet niezdecydowani biorą już udział w wyścigu po kolejny kawałek ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Składniki
Na brzegu każdego plastra boczku układamy po dwie śliwki.
Zwijamy ciasno, tak, żeby boczek z każdej strony owinął śliwkę.
Zabezpieczamy przekąskę dwiema wykałaczkami na ukos.
Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Blaszkę wkładamy do nienagrzanego piekarnika, ustawiamy temp. na 200 stopni i pieczemy 30 minut. Po tym czasie wykładamy nasze cudeńka do miseczki wyciągając z każdej śliwki po jednej wykałaczce.
I gotowe! ;-)