Do góry

Przekąski Przepis na:

Francuskie z mięsem mielonym

Francuskie z mięsem mielonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 297

Smaczne przekąski z ciasta francuskiego.

Składniki

  • ciasto francuskie - 1 op.
  • mięso mielone - 400 g
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • cebula - 1 szt.
  • czosnek - 2 ząbki
  • jajko - 1 szt.
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuskie z mięsem mielonym

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z pokrojoną cebulą, przyprawą i rozgniecionymi ząbkami czosnku. Podsmażamy na oleju.

  2. Ciasto francuskie kroimy na równe prostokąty, które smarujemy masą mięsną. Zwijamy w roladki i smarujemy rozkłóconym jajkiem.

  3. Roladki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp. 200 st. C. przez ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 września Takie cudeńka to ja lubię i to bardzo:)Ciasto francuskie z nadzieniem /warzywnym,mięsnym czy owocowym/ zawsze wybornie smakuje - zarówno na ciepło jak i zimno:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń