Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 28
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18543
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7080
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30671
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 28
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18543
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7080
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30671
Składniki
*** Dzień wcześniej namoczyć grzyby, zostawić w wodzie na noc.
Grzyby z liściem laurowym i zielem angielskim gotować na wolnym ogniu około godziny w tej samej wodzie, w której moczyły się nocą. W dużym garnku zagotować wodę. Pół kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i włożyć do gotującej się wody. Zbierać powstające burzyny. Gdy kurczak się ugotuje i powstanie klarowny wywar dodać sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy. Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę dodać do garnka. Gotować na małym ogniu. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowane, miękkie grzyby odcedzić, ostudzić i drobno pokroić. Grzyby dodać do garnka, w którym znajduje się kurczak i warzywa, gotować około 20 minut poczym dodać ugotowany makaron i gotować jeszcze chwilę. Doprawić jeszcze jeśli trzeba. Wyłączyć i gotowe. Smacznego :)