Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 349
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 368
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Składniki
*** Dzień wcześniej namoczyć grzyby, zostawić w wodzie na noc.
Grzyby z liściem laurowym i zielem angielskim gotować na wolnym ogniu około godziny w tej samej wodzie, w której moczyły się nocą. W dużym garnku zagotować wodę. Pół kurczaka dokładnie umyć, oczyścić i włożyć do gotującej się wody. Zbierać powstające burzyny. Gdy kurczak się ugotuje i powstanie klarowny wywar dodać sól, pieprz, ziele angielskie, listek laurowy. Warzywa umyć, obrać, pokroić w kostkę dodać do garnka. Gotować na małym ogniu. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ugotowane, miękkie grzyby odcedzić, ostudzić i drobno pokroić. Grzyby dodać do garnka, w którym znajduje się kurczak i warzywa, gotować około 20 minut poczym dodać ugotowany makaron i gotować jeszcze chwilę. Doprawić jeszcze jeśli trzeba. Wyłączyć i gotowe. Smacznego :)