Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, kremowe awokado, które zmienia sie w cudowny dip, paste do chleba lub dodatek do nachos - polecam
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i łyżka wyjmujemy z połówek miękki miąższ. Rozgniatamy go w miseczce widelcem na gładką masę. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy soli do smaku. Posypujemy pokrojonymi na pół lub w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi.