Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, kremowe awokado, które zmienia sie w cudowny dip, paste do chleba lub dodatek do nachos - polecam
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 328
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 328
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 50
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 93
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 153
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17110
Składniki
Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę i łyżka wyjmujemy z połówek miękki miąższ. Rozgniatamy go w miseczce widelcem na gładką masę. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy. W razie potrzeby dodajemy soli do smaku. Posypujemy pokrojonymi na pół lub w ćwiartki pomidorkami koktajlowymi.