Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mozna przygotowac wczesniej, ciekawie wyglada
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
ogotowane jajka na twardo po wystudzeniu delikanie przekroic wzdluz na pol razem ze skorupka (lepszy jest do tego noz z zabkami). Skorupki delikatnie odlozyc na pozniej tak zeby ich nie uszkodzic.
jajka drobno posiekac. Cebule i pieczarki po umyciu tez drobno posiekac i przesmazyc na patelni. Nstepnie polaczyc z jajkami i wymieszac z maslem i majonezem. Dodac przyprawe do jaj do smaku i pieprz czasem troche soli.
Skorupki jaj napelnic przygotowanym farszem z tak aby farsz lekko wystawal poza skorupke. Na talerzyk wysypac tarta bulke i zamaczac strona z farszem w bulce lekko przyciskajac. Prawie gotowe. Teraz mozna schowac do lodowki nawet do nastepnego dnia.
przed podaniem rozgrzc maslo na patelni i strona z buleczka ukladac na tluszczu. Smazyc do zrumienienia buleczki na wolnym ogniu, najlepiej na duzej patelni i pod przykrywka. Podawac przybrane listkami zielonej pietruszki- najlepiej cieple. U mnie nigdy nie wystygly bo wszystko bylo zjedzone.