Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4382
Dodano: 08.03.2008
Odsłon: 1231
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Jajeczka ugotować na twardo, ochłodzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na połówki. Żelatynę zalać trzema łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje, włożyć do wrzącego rosołu i, mieszając, zagotować. Do niewielkich filiżanek włożyć po pięć połówek jajeczek, udekorować je natką, a następnie wlać po dwie łyżki rosołu z żelatyną. Wstawić do lodówki na 30 minut. Gdy galaretka zakrzepnie, na jajeczkach ułożyć połówki pomidorów, kapary i groszek, zalać resztą krzepnącego rosołu i znowu wstawić do lodówki na 1 godzinę. Gotową galaretkę wyłożyć na półmisek udekorowany sałatą. .. ~ RADA ~ .. Tak przyrządzone jajeczka znakomicie smakują z sosem chrzanowym:) Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Elifia 14 marca 2008Zgłoś do usunięcia
hmm.. a co mam do czynienia z jasnowidzem?0 Kto głosował? | Odpowiedz