Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na naszym wielkanocnym stole zwykle pojawiają się jajka na twardo lub faszerowane. Dzisiaj proponuję oryginalny przepis na smaczną przekąskę - jajka przepiórcze w galarecie! ;-)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 303
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8907
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21866
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 525
Składniki
Jajeczka ugotować na twardo, ochłodzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na połówki. Żelatynę zalać trzema łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje, włożyć do wrzącego rosołu i, mieszając, zagotować. Do niewielkich filiżanek włożyć po pięć połówek jajeczek, udekorować je natką, a następnie wlać po dwie łyżki rosołu z żelatyną. Wstawić do lodówki na 30 minut. Gdy galaretka zakrzepnie, na jajeczkach ułożyć połówki pomidorów, kapary i groszek, zalać resztą krzepnącego rosołu i znowu wstawić do lodówki na 1 godzinę. Gotową galaretkę wyłożyć na półmisek udekorowany sałatą. .. ~ RADA ~ .. Tak przyrządzone jajeczka znakomicie smakują z sosem chrzanowym:) Smacznego!