Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na naszym wielkanocnym stole zwykle pojawiają się jajka na twardo lub faszerowane. Dzisiaj proponuję oryginalny przepis na smaczną przekąskę - jajka przepiórcze w galarecie! ;-)
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 89
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3426
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 52
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 89
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3426
Składniki
Jajeczka ugotować na twardo, ochłodzić w zimnej wodzie, obrać i przekroić na połówki. Żelatynę zalać trzema łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje, włożyć do wrzącego rosołu i, mieszając, zagotować. Do niewielkich filiżanek włożyć po pięć połówek jajeczek, udekorować je natką, a następnie wlać po dwie łyżki rosołu z żelatyną. Wstawić do lodówki na 30 minut. Gdy galaretka zakrzepnie, na jajeczkach ułożyć połówki pomidorów, kapary i groszek, zalać resztą krzepnącego rosołu i znowu wstawić do lodówki na 1 godzinę. Gotową galaretkę wyłożyć na półmisek udekorowany sałatą. .. ~ RADA ~ .. Tak przyrządzone jajeczka znakomicie smakują z sosem chrzanowym:) Smacznego!