Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia i pyszne :D
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4082
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416011
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2748
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4082
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416011
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2748
Składniki
Masło wyjąć z lodówki, aby zmiękło. Ugotować jaja na twardo, zalać zimną wodą do wystudzenia. Przeciąć skorupki wzdłuż na pół (należy bardzo uważać aby nie pokruszyć brzegów). Łyżeczką od herbaty wyciągnąć białko z żółtkiem, a skorupki zachować. Wnętrza jaj posiekać w misie, dodać na każde jajo po łyżeczce masła, łyżce tartej bułki, siekany koperek, sól, pieprz. Zagnieść masę widelcem lub rękami, aby jednolicie zlepiła się. Nakładać masę do wnętrza skorupek jaj z delikatnym czubem, delikatnie ugniatając. Na talerz wysypać tartą bułkę i panierować otwartą górę polówek jaj. Na teflonowej patelni rozpuścić niewielką ilość tłuszczu (masło lub oliwa z oliwek) i poukładać połówki jaj panierką do dołu. Przykryć pokrywką i smażyć do ładnego zarumienienia panierki, ale nie odwracać skorupek. Podawać na liściach zielonej sałaty wraz z łódkami cytryny.