Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 356
Dodano: 15.02.2011
Odsłon: 12580
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
w sporym garnku podsmazamy na odrobinie oleju poszatkowana cebule na zloty kolor i dodajemy nasiona czarnuszki i chili (platki lub swierze - tylko). Dodajemy pokrojone pomidory/puszke pomidorow. Dusimy okolo 5 min, jesli uzylismy swiezych pomidorow dodajemy koncentrat. Dobrze mieszamy.
Kalafiora dzielimy na male kawalki, dodajemy do garnka, zalewamy woda, dodajemy sol i pieprz (ew chili powder) i dusimy pod przykryciem do momentu az kalafior bedzie miekki ale nadal chrupiacy (jak za dlugo bedziemy dusic wyjdzie packa).
dodajemy sok z cytryny, wykladamy na talerz i posypujemy drobno posiekana kolendra. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

jagienkaaa 28 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
FAJNY PRZEPIS!DZIEKI!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanan 23 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Czarnuszke - nasionka mozna dostac w aptece - to na pewno :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

malga8 28 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
przepyszny ten kalafior w sosie pomidorowym---do ulubionych---jedynie co, to nie slyszalam nigdy o czarnuszce, ale postaram sie nastepnym razem ja dodac (musze poszukac w sklepach)--- postaram sie skorzystac z Twoich przepisow,,,Hanan dodaj ich wiecej!!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz

tolerancja 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Lubię kalafiora pod każda postacią i ten przepis napewno wypróbuję . Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

agus32 15 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam kalafior, a ten wygląda pysznie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ivette 15 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
mmmm...podoba mi się ten pomysł...:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

chimerax 15 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Idzie do ulubionych:)1 Kto głosował? | Odpowiedz