Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kalafior w ktorym sie zakochalam :) moja tesciowa (Afganka) robi go przepysznie.. no i tez wychodzi nawet smaczny...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3154
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7902
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 307
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3154
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
w sporym garnku podsmazamy na odrobinie oleju poszatkowana cebule na zloty kolor i dodajemy nasiona czarnuszki i chili (platki lub swierze - tylko). Dodajemy pokrojone pomidory/puszke pomidorow. Dusimy okolo 5 min, jesli uzylismy swiezych pomidorow dodajemy koncentrat. Dobrze mieszamy.
Kalafiora dzielimy na male kawalki, dodajemy do garnka, zalewamy woda, dodajemy sol i pieprz (ew chili powder) i dusimy pod przykryciem do momentu az kalafior bedzie miekki ale nadal chrupiacy (jak za dlugo bedziemy dusic wyjdzie packa).
dodajemy sok z cytryny, wykladamy na talerz i posypujemy drobno posiekana kolendra. Smacznego