Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują całej rodzinie. Można je jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno ;)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
Farsz: pokroić pieczarki ,paprykę ,por ,cebulę w bardzo drobną kostkę wszystko to osobno smażyć na patelni. Pierś z kurczaka wymaczać w przyprawie gyros i tak samo pokroić i je usmażyć.Następnie wymieszać razem dodać sera żółtego startego na tarku 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz pieprz i sól dla smaku.
Zaczyn: 1 szklanka mleka ciepłego, jedną kostkę drożdży, cukier i mąkę.Wszystko to wymieszać ręką. Odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką żeby urosło przez około 20 minut w zależności od temperatury w pokoju.
Po wyrośnięciu zaczynu robimy ciasto. Dodajemy do niego oregano i 1/3 kostkę masła oraz 1 jajo. Wszystko mieszamy ugniatając i w tym samym czasie dodając mąki aby ciasto przestało nam się przyklejać od palców. Ciasto kładziemy w ciepłe miejsce przykrywając ściereczką do wyrośnięcia na około 30 minut.
Gdy ciasto urośnie robimy formę odbijając od szklanki. Dodając farszu zlepiamy pierogi . Przed włożeniem do piekarnika smarujemy pierożki żółtkiem z jajka posypując startym serem . Pierożki wkładamy do piekarnika ustawiając na 170 stopni na około 20 minut.