Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
4 jajka ugotować na twardo. Ziemniaki ugotować i rozetrzeć na purée. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, dodając curry. Jajka posiekać drobno, zmieszać z ziemniakami i cebulą, posolić, dodać posiekaną natkę pietruszki, wbić surowe jajko. Masę dokładnie wymieszać, uformować niewielkie klopsiki i obtoczyć je w tartej bułce, potem w roztrzepanym jajku i jeszcze raz w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pAuLa20 07 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
Klopsiki miodzio...znikaly juz z patelni...sama nie moglam sie powstrzymac...super przepis...pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz