Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i kruchutkie, domowe krakersy serowe. Fantastyczna przekąska na każda okazje. Idealne jako dodatek do deski serów lub do schrupania z dodatkiem hummusu. Trudno się od nich oderwać.
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 57
Papryka pieczona do słoików jest najlepszym, co można zrobić na zimę z papryk...
Odsłon: 10137
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 17191
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 132
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Odsłon: 57
Papryka pieczona do słoików jest najlepszym, co można zrobić na zimę z papryk...
Odsłon: 10137
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 17191
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 132
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folie spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Kiedy ciasto się schłodzi wyjąc je z lodówki i podzielić na dwie części.
Każdą z części rozwałkować na okrągły placek i za pomocą np.: słomki do picia i nakrętki od małej butelki wyciąć kółka o różnej wielkości, tak aby uzyskać wygląd plastra sera . Patrz film.
Następnie każdy z placków podzielić, za pomocą noża lub kola do krojenia pizzy, na osiem części. Każdy z kawałków ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone krakersy wystudzić przed podaniem. Smacznego!