Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i kruchutkie, domowe krakersy serowe. Fantastyczna przekąska na każda okazje. Idealne jako dodatek do deski serów lub do schrupania z dodatkiem hummusu. Trudno się od nich oderwać.
Najlepsze ciastka dla niespodziewanych gości, gotowe w kilka minut.
Odsłon: 37
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 80
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 123
Najlepsze ciastka dla niespodziewanych gości, gotowe w kilka minut.
Odsłon: 37
Przepyszna sałatka nie tylko na święta z makaronem ryżowym nitki, kurczakiem,...
Odsłon: 80
Przepyszne i pachnące świętami babeczki, które można przygotować z dziećmi z...
Odsłon: 123
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folie spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Kiedy ciasto się schłodzi wyjąc je z lodówki i podzielić na dwie części.
Każdą z części rozwałkować na okrągły placek i za pomocą np.: słomki do picia i nakrętki od małej butelki wyciąć kółka o różnej wielkości, tak aby uzyskać wygląd plastra sera . Patrz film.
Następnie każdy z placków podzielić, za pomocą noża lub kola do krojenia pizzy, na osiem części. Każdy z kawałków ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone krakersy wystudzić przed podaniem. Smacznego!