Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i kruchutkie, domowe krakersy serowe. Fantastyczna przekąska na każda okazje. Idealne jako dodatek do deski serów lub do schrupania z dodatkiem hummusu. Trudno się od nich oderwać.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3081
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18725
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 743
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29332
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3081
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 164
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18725
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 743
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folie spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Kiedy ciasto się schłodzi wyjąc je z lodówki i podzielić na dwie części.
Każdą z części rozwałkować na okrągły placek i za pomocą np.: słomki do picia i nakrętki od małej butelki wyciąć kółka o różnej wielkości, tak aby uzyskać wygląd plastra sera . Patrz film.
Następnie każdy z placków podzielić, za pomocą noża lub kola do krojenia pizzy, na osiem części. Każdy z kawałków ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone krakersy wystudzić przed podaniem. Smacznego!