Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i kruchutkie, domowe krakersy serowe. Fantastyczna przekąska na każda okazje. Idealne jako dodatek do deski serów lub do schrupania z dodatkiem hummusu. Trudno się od nich oderwać.
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folie spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut.
Kiedy ciasto się schłodzi wyjąc je z lodówki i podzielić na dwie części.
Każdą z części rozwałkować na okrągły placek i za pomocą np.: słomki do picia i nakrętki od małej butelki wyciąć kółka o różnej wielkości, tak aby uzyskać wygląd plastra sera . Patrz film.
Następnie każdy z placków podzielić, za pomocą noża lub kola do krojenia pizzy, na osiem części.
Każdy z kawałków ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół.
Upieczone krakersy wystudzić przed podaniem.
Smacznego!
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 436
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1872
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 131
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 436
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1872
Pierogi z farszem z ziemniaków, wędzonego twarogu, żurawiny oraz pesto z czos...
Odsłon: 131
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folie spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Kiedy ciasto się schłodzi wyjąc je z lodówki i podzielić na dwie części.
Każdą z części rozwałkować na okrągły placek i za pomocą np.: słomki do picia i nakrętki od małej butelki wyciąć kółka o różnej wielkości, tak aby uzyskać wygląd plastra sera . Patrz film.
Następnie każdy z placków podzielić, za pomocą noża lub kola do krojenia pizzy, na osiem części. Każdy z kawałków ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone krakersy wystudzić przed podaniem. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ciasto pierogowe z blachy według Ewy Wachowicz
Przekąski
Krążki cukinii w serowej panierce
Przekąski
Szparagi w boczku
Przekąski
Szybki tost
Ciasto pierogowe z blachy według Ewy Wachowicz
Ciekawy sposób na wykorzystanie ciasta, które zostało po lepieniu pierogów....
Odsłon: 47
Krążki cukinii w serowej panierce
Panierowane krążki cukinii wzbogaciłam dodaniem plasterka sera żółtego pod zw...
Odsłon: 44