Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem, podlane białym winem aby nabrały smaku i podawane z chrupiącą bagietka.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5658
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5658
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 563
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (pozostawić ogonki). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć. Na patelni podgrzać połowę masła, włożyć drobno posiekany czosnek i smażyć przez pół minuty. Włożyć krewetki i smażyć przez minutę z jednej strony. krewetki przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejną minutę. Wlać wino i na większym ogniu odparować. Zmniejszyć ogień do średniego. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i oliwę extra vergine. Doprawić cytryną, solą morską i podawać z kawałkami bagietki.