Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krewetki smażone na maśle z czosnkiem, podlane białym winem aby nabrały smaku i podawane z chrupiącą bagietka.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15477
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 929
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23064
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15477
Składniki
Nieobrane krewetki obrać z pancerzy (pozostawić ogonki). Nieoczyszczone krewetki naciąć lekko nożem wzdłuż tułowia i usunąć czarne jelito. Tak przygotowane krewetki opłukać i dokładnie osuszyć. Na patelni podgrzać połowę masła, włożyć drobno posiekany czosnek i smażyć przez pół minuty. Włożyć krewetki i smażyć przez minutę z jednej strony. krewetki przewrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejną minutę. Wlać wino i na większym ogniu odparować. Zmniejszyć ogień do średniego. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, resztę masła i oliwę extra vergine. Doprawić cytryną, solą morską i podawać z kawałkami bagietki.