Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne nie tylko na przyjecie ale jako przekaska dla milosnikow krewetek.Podawac z chlebkiem czosnkowym.Palce lizac!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11315
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Krewetki umyc,obrac jesli pokryte sa skorupka.Lekko ponacinac wzdluz zeby marynata przeszla wewnatrz
pokroic pomidorki na male czastki usuwajac pestki.
Czosnek przecisnac przez praske.
Krewtki ulozyc w naczyniu, dodac pomidory,czonek i kilkanascie listkow bazylii.Posolic i posypac odrobina pieprzu.Polac oliwa i wstawic do lodowki najlepiej na noc.Na drugi dzien wszystko wrzucamy na sucha patelnie i smazymy bardzo krotko caly czas mieszjac do momentu az krewetki zmienia kolor na pomaranczowy.W tym momencie sa gotowe.
Nalezy pamietac zeby ich nie "przesmazyc" bo beda gumiaste.