Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne nie tylko na przyjecie ale jako przekaska dla milosnikow krewetek.Podawac z chlebkiem czosnkowym.Palce lizac!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25081
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25081
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 172
Składniki
Krewetki umyc,obrac jesli pokryte sa skorupka.Lekko ponacinac wzdluz zeby marynata przeszla wewnatrz
pokroic pomidorki na male czastki usuwajac pestki.
Czosnek przecisnac przez praske.
Krewtki ulozyc w naczyniu, dodac pomidory,czonek i kilkanascie listkow bazylii.Posolic i posypac odrobina pieprzu.Polac oliwa i wstawic do lodowki najlepiej na noc.Na drugi dzien wszystko wrzucamy na sucha patelnie i smazymy bardzo krotko caly czas mieszjac do momentu az krewetki zmienia kolor na pomaranczowy.W tym momencie sa gotowe.
Nalezy pamietac zeby ich nie "przesmazyc" bo beda gumiaste.