Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 282
Dodano: 25.07.2010
Odsłon: 30132
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pokrojone pieczarki dusimy na oleju z solą i pieprzem,odstawiamy.Jeżeli robim z leśnymi grzybami gotujemy je,odcedzamy i drobno siekamy.
Wyjmujemy ciasto,żeby się odmroziło.
Kapustę wypłukać na sitku,posiekać.Włożyć do garnka,wlać 2-3 łyżki oleju,startą marchewkę,listki laurowe,posolić i popieprzyć(sporo pieprzu),dodać pieczarki i dusić na małym ogniu 1-1,5 godz. podlewając co jakiś czas wodą.
Kiedy farsz przestygnie,kroję ciasto na 8 prostokątów i zawijam w nie farsz,Można formować dowolne kształty-pierożki,trójkąty,rulony,itp.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni i piekę ok. 30-40 min.,aż będą rumiane.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Attaga08 28 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Mniaaammmm to jest to co tygryski lubią najbardziej:) Do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 26 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
moje smaki1 Kto głosował? | Odpowiedz

kibi87 25 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
uwielbiam je1 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 25 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
połączenie palce lizać1 Kto głosował? | Odpowiedz