Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ciasta francuskiego i faeszu z kiszonej kapusty z grzybami
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5045
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na oleju z solą i pieprzem,odstawiamy.Jeżeli robim z leśnymi grzybami gotujemy je,odcedzamy i drobno siekamy.
Wyjmujemy ciasto,żeby się odmroziło.
Kapustę wypłukać na sitku,posiekać.Włożyć do garnka,wlać 2-3 łyżki oleju,startą marchewkę,listki laurowe,posolić i popieprzyć(sporo pieprzu),dodać pieczarki i dusić na małym ogniu 1-1,5 godz. podlewając co jakiś czas wodą.
Kiedy farsz przestygnie,kroję ciasto na 8 prostokątów i zawijam w nie farsz,Można formować dowolne kształty-pierożki,trójkąty,rulony,itp.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni i piekę ok. 30-40 min.,aż będą rumiane.