Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ciasta francuskiego i faeszu z kiszonej kapusty z grzybami
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 132
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7142
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6895
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 132
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7142
Łatwy i szybki w przygotowaniu domowy chleb
Odsłon: 6895
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na oleju z solą i pieprzem,odstawiamy.Jeżeli robim z leśnymi grzybami gotujemy je,odcedzamy i drobno siekamy.
Wyjmujemy ciasto,żeby się odmroziło.
Kapustę wypłukać na sitku,posiekać.Włożyć do garnka,wlać 2-3 łyżki oleju,startą marchewkę,listki laurowe,posolić i popieprzyć(sporo pieprzu),dodać pieczarki i dusić na małym ogniu 1-1,5 godz. podlewając co jakiś czas wodą.
Kiedy farsz przestygnie,kroję ciasto na 8 prostokątów i zawijam w nie farsz,Można formować dowolne kształty-pierożki,trójkąty,rulony,itp.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni i piekę ok. 30-40 min.,aż będą rumiane.