Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla miłośników ciasta francuskiego i faeszu z kiszonej kapusty z grzybami
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1925
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101751
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6188
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1925
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101751
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6188
Składniki
Pokrojone pieczarki dusimy na oleju z solą i pieprzem,odstawiamy.Jeżeli robim z leśnymi grzybami gotujemy je,odcedzamy i drobno siekamy.
Wyjmujemy ciasto,żeby się odmroziło.
Kapustę wypłukać na sitku,posiekać.Włożyć do garnka,wlać 2-3 łyżki oleju,startą marchewkę,listki laurowe,posolić i popieprzyć(sporo pieprzu),dodać pieczarki i dusić na małym ogniu 1-1,5 godz. podlewając co jakiś czas wodą.
Kiedy farsz przestygnie,kroję ciasto na 8 prostokątów i zawijam w nie farsz,Można formować dowolne kształty-pierożki,trójkąty,rulony,itp.
Układam je na blasze wyłożonej papierem do pieczeni i piekę ok. 30-40 min.,aż będą rumiane.