Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i nie banalny kurczak ! PYSZNY na obiad jak i na przyjęcia !
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 617
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 617
Oryginalny wloski przepis na spaghett carbonara, prosty, szybki i przepys...
Odsłon: 8547
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10117
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2900
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Sporządzamy marynatę i smarujemy go dokładnie. Następnie posypujemy go papryka i obkładamy majerankiem. Kurczaka marynujemy pod przykryciem w zimnym miejscu całą noc.
Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego wysypanego kilogramem soli. Naczynie umieszczamy na głębokiej brytfannie do, której nalana jest woda, aż po brzegi naczynia. Wstawiamy go na około 1.5-2 godziny do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Kurczaka w razie potrzeby polać można szklanka gorącej wody.
Woda parując sprawi, że kurak będzie soczysty i nie wyschnie. A gałązki majeranku nadadzą wspaniały smak. Sól jest po to, aby kurczak nie był taki tłusty ! SMACZNEGO !