Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny i nie banalny kurczak ! PYSZNY na obiad jak i na przyjęcia !
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118361
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8487
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2247
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1590
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118361
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8487
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3131
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2247
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1590
Składniki
Kurczaka myjemy i osuszamy. Sporządzamy marynatę i smarujemy go dokładnie. Następnie posypujemy go papryka i obkładamy majerankiem. Kurczaka marynujemy pod przykryciem w zimnym miejscu całą noc.
Kurczaka wkładamy do naczynia żaroodpornego wysypanego kilogramem soli. Naczynie umieszczamy na głębokiej brytfannie do, której nalana jest woda, aż po brzegi naczynia. Wstawiamy go na około 1.5-2 godziny do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celcjusza. Kurczaka w razie potrzeby polać można szklanka gorącej wody.
Woda parując sprawi, że kurak będzie soczysty i nie wyschnie. A gałązki majeranku nadadzą wspaniały smak. Sól jest po to, aby kurczak nie był taki tłusty ! SMACZNEGO !