Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Składniki
Posiekaną cebulę w kostkę wraz z mielonym mięsem włożyć na rozgrzany olej.Lekko podsmażyć,po czym wymieszać z ketchupem i przyprawić do smaku.
Prostokątną lub kwadratową formę żaroodporną wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na dnie warstwę krakersów,na niej położyć część farszu,wyrównać i posypać połową startego sera.Przykryć warstwą krakersów,wyłożyć resztę farszu i ponownie przykryć krakersami. Na wierzch ułożyć plastry pomidorów i posypać resztą sera.
piec w temperaturze 160 stopni.