Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Posiekaną cebulę w kostkę wraz z mielonym mięsem włożyć na rozgrzany olej.Lekko podsmażyć,po czym wymieszać z ketchupem i przyprawić do smaku.
Prostokątną lub kwadratową formę żaroodporną wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na dnie warstwę krakersów,na niej położyć część farszu,wyrównać i posypać połową startego sera.Przykryć warstwą krakersów,wyłożyć resztę farszu i ponownie przykryć krakersami. Na wierzch ułożyć plastry pomidorów i posypać resztą sera.
piec w temperaturze 160 stopni.