Do góry

Przekąski Przepis na:

LECZO Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ

LECZO Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 117

Dodano:

Odsłon: 31208

Pyszne kolorowe danie

Składniki

  • cukinia, 1szt
  • Papryka czerwona, 1szt
  • pomidory, 3szt
  • cebula biała i czerwona, 3szt
  • czosnek, 2-3ząbki
  • kiełbasa, 2 małe lub duże pętko jedno
  • przecier pomidorowy, 2 łyżeczki
  • przyprawy sól, pieprz, zioła różne, wedle uznania
  • kropla oliwy
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
LECZO Z CUKINIĄ I KIEŁBASĄ

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w plastry kiełbaskę do tego dodajemy cebulkę pokrojoną wedle uznania(może być tylko biała,ja dałam biała i czerwoną aby było bardziej kolorowo) następnie obraną cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię, kroimy w kostkę paprykę,wrzucamy pokrojone pomidory i czosnek posiekany na koniec.

  2. Gdy warzywa bedą miękkie a zwłaszcza cukinia, ktora potrzebuje troszkę więcej czasu dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy wszystko do smaku solą,pieprzem i ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń