Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z ciasta filo, nadziewana szpinakiem w liściach i filetem z łososia. Rolada wyszła bardzo dobra.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117711
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8217
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1911
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1442
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117711
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8217
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1911
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1442
Składniki
Szpinak rozmrozić. Na patelni roztopić 4 dkg masła, dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową do smaku. Szpinak smażyć aż woda odparuje i ostudzić
Filet z łososia przekroić wzdłuż na pół i zdjąć skórę. Rybę polać sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Pozostałe 6 dkg masła roztopić. Roztopionym masłem smarować pojedyncze płaty ciasta i układać jeden na drugim.
Na brzegu mniejszego boku ciasta rozsmarować szpinak, na nim położyć łososia, nakładając cieńsze końcówki od ogona jeden na drugi, żeby ryba była równo z brzegami ciasta.
Roladę zwinąć, posmarować masłem i ułożyć na blaszce. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec aż rolada się zrumieni.
Gotową roladę pokroić bardzo ostrym nożem. Smacznego!