Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z ciasta filo, nadziewana szpinakiem w liściach i filetem z łososia. Rolada wyszła bardzo dobra.
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135782
Pychota. Polecam.
Odsłon: 509
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14349
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6343
Ten sernik robię w domu od 25 lat, i nadal każdemu smakuje. Nic nowego, ale c...
Odsłon: 135782
Pychota. Polecam.
Odsłon: 509
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 14349
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 6343
Składniki
Szpinak rozmrozić. Na patelni roztopić 4 dkg masła, dodać szpinak, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i gałką muszkatołową do smaku. Szpinak smażyć aż woda odparuje i ostudzić
Filet z łososia przekroić wzdłuż na pół i zdjąć skórę. Rybę polać sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb.
Pozostałe 6 dkg masła roztopić. Roztopionym masłem smarować pojedyncze płaty ciasta i układać jeden na drugim.
Na brzegu mniejszego boku ciasta rozsmarować szpinak, na nim położyć łososia, nakładając cieńsze końcówki od ogona jeden na drugi, żeby ryba była równo z brzegami ciasta.
Roladę zwinąć, posmarować masłem i ułożyć na blaszce. Blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec aż rolada się zrumieni.
Gotową roladę pokroić bardzo ostrym nożem. Smacznego!