Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy popatrzeć,kto lubi grzyby ten nie pogardzi
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 153
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 34
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 153
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 34
Składniki
Grzyby dokładnie umyć wymoczyć parę godzin.Odgotować w osolonej wodzie,Gotowaćok.3 min.
zalewa:7 szkl wody, 1 szkl. octu 10%, liście,ziele,12 dag cukru ,4,5dag soli,gorczyca.,kilkanaście ziaren.Wszystko zagotować.Pogotować jeszcze 3 minutki i gorące grzyby wkładać do słoików ,zalewając od razu gorącą zalewą.Zakręcić słoiki i odwrócic do góry nogami.Spożywać po miesiącu,a jak ktoś nie wytrzyma to po tygodniu.Smacznego