Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 105
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 101
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 105
Składniki
paczka mielonego mięsa,ok 0,5 kg+paczka rozmrożonego szpinaku i najlepiej odcedzony z wody,możesz to dać na sitko i zostawić na jakiś czas to się odsączy lub jak się śpieszysz to odciśnij przez ściereczkę lub gazę dodaj do tego 2 małe jajka,podduszoną cebulę na margarynie,wystudzić majeranek,może być więcej bo dodaje wspaniałego aromatu i smaku dużo czosnku chyba że nie lubisz pieprz trochę wegety ale bez soli bo w gotowym paczkowanym mięsie już jest sól dodać bułkę tartą, nie aż tak mało bo nadmiar soków musi do czegoś wsiąknąć można dodać trochę ale niedużo mąki ziemniaczanej, ja zrobiłam bez mąki odstawić aby to nieco stwardło potem uformować klopsy lub nieco spłaszczyć jak kotlety i dać na gorący tłuszcz lub dać do garnka do gotowania na parze można też do tej masy dodać w dowolnej proporcji ryż, wszystko razem wymieszać i piec na gorącym oleju lub gotować na parze ok 30 do 40 minut takie klopsy można też zawinąć w podgotowane liście kapusty najlepiej włoskiej można też urozmaicić to danie ,ugotuj wcześniej jajka na twardo i pokrój na połówki a potem każdą połówkę włożyć do środka takiego klopsa polecam bo pyszne i smacznego