Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11072
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3490
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1184
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4192
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11072
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3490
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1184
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4192
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 368
Składniki
paczka mielonego mięsa,ok 0,5 kg+paczka rozmrożonego szpinaku i najlepiej odcedzony z wody,możesz to dać na sitko i zostawić na jakiś czas to się odsączy lub jak się śpieszysz to odciśnij przez ściereczkę lub gazę dodaj do tego 2 małe jajka,podduszoną cebulę na margarynie,wystudzić majeranek,może być więcej bo dodaje wspaniałego aromatu i smaku dużo czosnku chyba że nie lubisz pieprz trochę wegety ale bez soli bo w gotowym paczkowanym mięsie już jest sól dodać bułkę tartą, nie aż tak mało bo nadmiar soków musi do czegoś wsiąknąć można dodać trochę ale niedużo mąki ziemniaczanej, ja zrobiłam bez mąki odstawić aby to nieco stwardło potem uformować klopsy lub nieco spłaszczyć jak kotlety i dać na gorący tłuszcz lub dać do garnka do gotowania na parze można też do tej masy dodać w dowolnej proporcji ryż, wszystko razem wymieszać i piec na gorącym oleju lub gotować na parze ok 30 do 40 minut takie klopsy można też zawinąć w podgotowane liście kapusty najlepiej włoskiej można też urozmaicić to danie ,ugotuj wcześniej jajka na twardo i pokrój na połówki a potem każdą połówkę włożyć do środka takiego klopsa polecam bo pyszne i smacznego