Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mielone mięso ze szpinakiem
paczka mielonego mięsa,ok 0,5 kg+paczka rozmrożonego szpinaku i najlepiej odcedzony z wody,możesz to dać na sitko i zostawić na jakiś czas to się odsączy lub jak się śpieszysz to odciśnij przez ściereczkę lub gazę
dodaj do tego 2 małe jajka,podduszoną cebulę na margarynie,wystudzić
majeranek,może być więcej bo dodaje wspaniałego aromatu i smaku
dużo czosnku chyba że nie lubisz
pieprz
trochę wegety ale bez soli bo w gotowym paczkowanym mięsie już jest sól
dodać bułkę tartą, nie aż tak mało bo nadmiar soków musi do czegoś wsiąknąć
można dodać trochę ale niedużo mąki ziemniaczanej, ja zrobiłam bez mąki
odstawić aby to nieco stwardło
potem uformować klopsy lub nieco spłaszczyć jak kotlety i dać na gorący tłuszcz lub dać do garnka do gotowania na parze
można też do tej masy dodać w dowolnej proporcji ryż, wszystko razem wymieszać i piec na gorącym oleju lub gotować na parze ok 30 do 40 minut
takie klopsy można też zawinąć w podgotowane liście kapusty najlepiej włoskiej
można też urozmaicić to danie
,ugotuj wcześniej jajka na twardo i pokrój na połówki a potem każdą połówkę włożyć do środka takiego klopsa
polecam bo pyszne i smacznego
ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu ka...
Odsłon: 19579
Ketchup każdy lubi a zanurzone w nim mięso jest pyszne, soczyste z dodatkiem...
Odsłon: 810
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 372
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 436
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 372
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 436
Składniki
paczka mielonego mięsa,ok 0,5 kg+paczka rozmrożonego szpinaku i najlepiej odcedzony z wody,możesz to dać na sitko i zostawić na jakiś czas to się odsączy lub jak się śpieszysz to odciśnij przez ściereczkę lub gazę dodaj do tego 2 małe jajka,podduszoną cebulę na margarynie,wystudzić majeranek,może być więcej bo dodaje wspaniałego aromatu i smaku dużo czosnku chyba że nie lubisz pieprz trochę wegety ale bez soli bo w gotowym paczkowanym mięsie już jest sól dodać bułkę tartą, nie aż tak mało bo nadmiar soków musi do czegoś wsiąknąć można dodać trochę ale niedużo mąki ziemniaczanej, ja zrobiłam bez mąki odstawić aby to nieco stwardło potem uformować klopsy lub nieco spłaszczyć jak kotlety i dać na gorący tłuszcz lub dać do garnka do gotowania na parze można też do tej masy dodać w dowolnej proporcji ryż, wszystko razem wymieszać i piec na gorącym oleju lub gotować na parze ok 30 do 40 minut takie klopsy można też zawinąć w podgotowane liście kapusty najlepiej włoskiej można też urozmaicić to danie ,ugotuj wcześniej jajka na twardo i pokrój na połówki a potem każdą połówkę włożyć do środka takiego klopsa polecam bo pyszne i smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Przekąski
Krążki cukinii w panierce
Przekąski
Placuszki kukurydziane
Summer Rolls
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 32
Pasztet z warzyw z rosołu
Po każdym rosole zawsze zostaje nadmiar składników, które raczej w zupie nie...
Odsłon: 140