Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla wędlin ze sklepu.
ja do tego dania wykorzystałam różne rodzaje mięsa, ponieważ u mnie w domu ka...
Odsłon: 22007
Dziczyzna od wieków należy do najbardziej cenionych mięs pod względem wartośc...
Odsłon: 3599
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8649
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 97
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 197
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8649
Nigdy jeszcze nie piekłem chleba z gotowanymi ziemniakami. Dzisiaj nadszedł c...
Odsłon: 97
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 197
W sezonie truskawkowym pierogi nadziewane świeżymi, słodkimi truskawkami i po...
Odsłon: 182
Składniki
Kroimy mięso na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, liściem laurowym, zielem i marchewką. Zalewamy wodą tak żeby przykryła mięso. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na bardzo małym ogniu aż mięso będzie mięciutkie - będzie się rozpadać pod naciskiem. (Czasem trzeba dolać trochę wody - nie powinna całkiem wyparować).
Mięso rozgniatamy widelcem. Przekładamy do słoiczka i zalewamy pozostałym "bulionem". Odstawiamy do wystygnięcia. A później smarujemy powstałą pastą chleb. Im tłuściejsze mięso tym lepiej smaruje się kanapki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA
Przekąski
Kalafior w cieście
Przekąski
Grillowane mini kebaby
Przekąski
Szparagi z serem i boczkiem
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA
Kto lubi placki ziemniaczane ? podam dziś przepis na placki z dodatkiem serka...
Odsłon: 132
Kalafior w cieście
Kalafior w cieście to ciekawa propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Smażen...
Odsłon: 24280