Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna alternatywa dla wędlin ze sklepu.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4733
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4181
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4733
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4181
Składniki
Kroimy mięso na mniejsze kawałki, wkładamy do garnka razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki, liściem laurowym, zielem i marchewką. Zalewamy wodą tak żeby przykryła mięso. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na bardzo małym ogniu aż mięso będzie mięciutkie - będzie się rozpadać pod naciskiem. (Czasem trzeba dolać trochę wody - nie powinna całkiem wyparować).
Mięso rozgniatamy widelcem. Przekładamy do słoiczka i zalewamy pozostałym "bulionem". Odstawiamy do wystygnięcia. A później smarujemy powstałą pastą chleb. Im tłuściejsze mięso tym lepiej smaruje się kanapki.