Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 164
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 46
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1234
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 164
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 46
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1234
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 83
Składniki
rozrabiamy ciasto naleśnikowe: mieszamy łyżką mleko,jajka,olej i cukier, dodajemy kubek mąki i dopiero wtedy mieszamy mikserem, kiedy wszystkie składniki się połączą dodajemy pomału tyle mąki aby ciasto było troszkę gęściejsze niż na naleśniki np do krokietów.
odstawiamy ciasto na godzinę. na bardzo mocno rozgrzaną patelnię ( bardzo ważnę aby olej nie był za zimny) łyżką wykładamy-wylewamy kleksy ciasta. smażymy na złotobrązowo. gorące wykładam na talerz i posypuję cukrem pudrem, odstawiam do wystygnięcia
wykładam pare sztuk na talerzyk i dekoruję dżemem:-) smacznego