Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 919
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12746
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 919
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12746
Składniki
rozrabiamy ciasto naleśnikowe: mieszamy łyżką mleko,jajka,olej i cukier, dodajemy kubek mąki i dopiero wtedy mieszamy mikserem, kiedy wszystkie składniki się połączą dodajemy pomału tyle mąki aby ciasto było troszkę gęściejsze niż na naleśniki np do krokietów.
odstawiamy ciasto na godzinę. na bardzo mocno rozgrzaną patelnię ( bardzo ważnę aby olej nie był za zimny) łyżką wykładamy-wylewamy kleksy ciasta. smażymy na złotobrązowo. gorące wykładam na talerz i posypuję cukrem pudrem, odstawiam do wystygnięcia
wykładam pare sztuk na talerzyk i dekoruję dżemem:-) smacznego