Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35569
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35569
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1166
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5904
Składniki
rozrabiamy ciasto naleśnikowe: mieszamy łyżką mleko,jajka,olej i cukier, dodajemy kubek mąki i dopiero wtedy mieszamy mikserem, kiedy wszystkie składniki się połączą dodajemy pomału tyle mąki aby ciasto było troszkę gęściejsze niż na naleśniki np do krokietów.
odstawiamy ciasto na godzinę. na bardzo mocno rozgrzaną patelnię ( bardzo ważnę aby olej nie był za zimny) łyżką wykładamy-wylewamy kleksy ciasta. smażymy na złotobrązowo. gorące wykładam na talerz i posypuję cukrem pudrem, odstawiam do wystygnięcia
wykładam pare sztuk na talerzyk i dekoruję dżemem:-) smacznego