Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 138
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 195
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 298
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 138
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 195
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 298
Składniki
rozrabiamy ciasto naleśnikowe: mieszamy łyżką mleko,jajka,olej i cukier, dodajemy kubek mąki i dopiero wtedy mieszamy mikserem, kiedy wszystkie składniki się połączą dodajemy pomału tyle mąki aby ciasto było troszkę gęściejsze niż na naleśniki np do krokietów.
odstawiamy ciasto na godzinę. na bardzo mocno rozgrzaną patelnię ( bardzo ważnę aby olej nie był za zimny) łyżką wykładamy-wylewamy kleksy ciasta. smażymy na złotobrązowo. gorące wykładam na talerz i posypuję cukrem pudrem, odstawiam do wystygnięcia
wykładam pare sztuk na talerzyk i dekoruję dżemem:-) smacznego