Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla codziennej kuchni, taki mój nowy pomysł
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1137
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9838
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Jajko,mąka,mleko,sól - robimy ciasto na naleśniki każdy ma napewno swój sprawdzony przepis, następnie smażymy nalesniki
Pieczarki obieramy, kroimy drobno, tak samo cebulę. Rozgrzewamy na patelni trochę oleju szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy , kiedy woda odparuje dodajemy pieprz i sól do smaku
Żółty ser ścieramy na tarce
Korniszony kroimy na cienkie plasterki
Mieszamy keczup z musztardą tworząc sos do smarowania naleśników
Gotowe naleśniki cienko smarujemy sosem
Układamy plastry ogórka zostawiając ok 5 cm od brzegu i ok 3-4 cm od góry i dołu
Na ogórki kładziemy trochę pieczarek , startego sera, i parówkę(ja odcinałam ok 3/4 parówki żeby naleśniki dobrze się zawinęłyi składniki nie wypadły )
Naleśnik zawijamy od dołu, od góry, następnie z krótkiej strony rolując farsz w pozostawioną część naleśnika, dzięki posmarowanym brzegom naleśniki się nie rozkleją, i tak az do wyczerpania składników (naleśniki zawijamy na kształt krokietów)
Następnie każdy naleśnik obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smarzymy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło, można podać z czerwonym barszczem