Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla codziennej kuchni, taki mój nowy pomysł
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22576
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14896
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44551
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 629
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22576
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14896
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4681
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44551
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 629
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 650
Składniki
Jajko,mąka,mleko,sól - robimy ciasto na naleśniki każdy ma napewno swój sprawdzony przepis, następnie smażymy nalesniki
Pieczarki obieramy, kroimy drobno, tak samo cebulę. Rozgrzewamy na patelni trochę oleju szklimy cebulę, następnie dodajemy pieczarki i dusimy , kiedy woda odparuje dodajemy pieprz i sól do smaku
Żółty ser ścieramy na tarce
Korniszony kroimy na cienkie plasterki
Mieszamy keczup z musztardą tworząc sos do smarowania naleśników
Gotowe naleśniki cienko smarujemy sosem
Układamy plastry ogórka zostawiając ok 5 cm od brzegu i ok 3-4 cm od góry i dołu
Na ogórki kładziemy trochę pieczarek , startego sera, i parówkę(ja odcinałam ok 3/4 parówki żeby naleśniki dobrze się zawinęłyi składniki nie wypadły )
Naleśnik zawijamy od dołu, od góry, następnie z krótkiej strony rolując farsz w pozostawioną część naleśnika, dzięki posmarowanym brzegom naleśniki się nie rozkleją, i tak az do wyczerpania składników (naleśniki zawijamy na kształt krokietów)
Następnie każdy naleśnik obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej i smarzymy na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło, można podać z czerwonym barszczem