Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14354
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16422
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14354
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1670
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16422
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6600
Składniki
Ryby rozmrażamy i moczymy w mleku przez ok. pół godziny. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy na niej odsączone filety (można je wcześniej pokroić na mniejsze części), posypujemy dość obficie pieprzem i obiema zupami Knorr, nie solimy!! Na całośc wylewamy zmieszane śmietany. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w 190-200 st.C około 20 minut. Wyciągamy posypujemy startym serem lub układamy plasterki mozarelli i ponownie wkładamy do zezłocenia lub rozpuszczenia (w zależności od sera) na około 10 minut. Podajemy z ryżem i jaką chcemy sałatą Smacznego;)