Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Składniki
Ryby rozmrażamy i moczymy w mleku przez ok. pół godziny. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy na niej odsączone filety (można je wcześniej pokroić na mniejsze części), posypujemy dość obficie pieprzem i obiema zupami Knorr, nie solimy!! Na całośc wylewamy zmieszane śmietany. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w 190-200 st.C około 20 minut. Wyciągamy posypujemy startym serem lub układamy plasterki mozarelli i ponownie wkładamy do zezłocenia lub rozpuszczenia (w zależności od sera) na około 10 minut. Podajemy z ryżem i jaką chcemy sałatą Smacznego;)