Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34150
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Ryby rozmrażamy i moczymy w mleku przez ok. pół godziny. Formę do zapiekania smarujemy masłem i układamy na niej odsączone filety (można je wcześniej pokroić na mniejsze części), posypujemy dość obficie pieprzem i obiema zupami Knorr, nie solimy!! Na całośc wylewamy zmieszane śmietany. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy w 190-200 st.C około 20 minut. Wyciągamy posypujemy startym serem lub układamy plasterki mozarelli i ponownie wkładamy do zezłocenia lub rozpuszczenia (w zależności od sera) na około 10 minut. Podajemy z ryżem i jaką chcemy sałatą Smacznego;)