Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3180
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 599
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3180
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 599
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. aż puszczą wodę (ja odstawiam na całą noc).
Następnie odlewamy wodę, dodajemy chili, czosnek i ciepły olej.
Z octu i cukru gotujemy zalewę i po przestudzeniu zalewamy nią ogórki.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz. (również pozostawiam na całą noc).
Tak przygotowane ogórki nakładamy do słoików, zakręcamy i gotowe.
Nie pasteryzujemy! SMACZNEGO ;]