Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15143
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy w plasterki. Zasypujemy solą, mieszamy i odstawiamy na 6 godz. aż puszczą wodę (ja odstawiam na całą noc).
Następnie odlewamy wodę, dodajemy chili, czosnek i ciepły olej.
Z octu i cukru gotujemy zalewę i po przestudzeniu zalewamy nią ogórki.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na 12 godz. (również pozostawiam na całą noc).
Tak przygotowane ogórki nakładamy do słoików, zakręcamy i gotowe.
Nie pasteryzujemy! SMACZNEGO ;]