Do góry

Przekąski Przepis na:

Paluszki surimi w panierce

Paluszki surimi w panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 689

Świetna przekąska dla fanów owoców morza. Idealna na imprezy

Składniki

  • Opakowanie paluszków surimi
  • 3/4 szklanki mleka
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 łyzki mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • czerwona papryka w proszku
  • 1 jajko
  • czosnek w proszku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Paluszki surimi rozmrażamy.
    Za pomocą widelca lekko je skrobiemy aby panierka lepiej przylegała.
    Mieszamy wszystkie składniki mleko, mąki, sól, pieprz, przyprawy, jajko i miksujemy w celu uzyskania konsystencji takiej jak na naleśniki.
    Wkładamy pojedynczo paluszki do masy - obtaczamy i od razu dajemy je na rozgrzany olej.

  2. Podawać z sosem czosnkowym i z ketchupem :)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń