Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka faszerowana na słodko

Papryka faszerowana na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 427

Pyszne i łatwe w wykonaniu

Składniki

  • czerwone papryki, 4
  • oliwa z oliwek, 2 łyzki
  • kukurydza w puszce, 1
  • ryż, 1 woreczek
  • mięso mielone, pól kg
  • Miód, 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżki
  • musztarda, 1.5 łyżki
  • vegeta, 1 łyżka
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Papryka faszerowana na słodko

Przygotowanie

  1. Na oliwie podsmażyć mięso przyprawić vegetą. Dusić ok. 8 minut. Osobno ugotować ryż w osolonej wodzie. Papryke oczyścić z ziaren, wypłukać.

  2. Do mięsa dodać ryż, osączoną kukurydzę. Następnie dodawać po kolei miód, koncentrat oraz musztardę. Dokładnie wymieszać. Dusić 5 minut na wolnym ogniu. Farszem napełnić papryki. Włożyć do piekarnika na ok. 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń