Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki zapiekane w cieście francuskim to pomysł na szybką przekąskę na duży głód. Można najeść się do syta i to z prawdziwym smakiem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 903
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3997
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 903
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11177
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3997
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1384
Składniki
Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Każdy prostokąt nacięłam po dłuższych bokach na 4-5 pasków. Na każdy prostokąt wyciskałam pasek ketchupu. Ser żółty starłam na tarce o grubych oczkach i oprószyłam nim każdy kawałek ciasta. Nakładałam parówkę i zawijałam ciasto na przemian zakładając każdy pasek z ciasta. Parówkę wcześniej nacięłam odrobinę nożem na końcach.
Oprószyłam tak przygotowaną przekąskę żółtym serem i piekłam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez ok. 15-20 minut – do złotego koloru ciasta.