Do góry

Przekąski Przepis na:

Parówki zapiekane w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 3763

Dodano:

Odsłon: 637

Parówki zapiekane w cieście francuskim to pomysł na szybką przekąskę na duży głód. Można najeść się do syta i to z prawdziwym smakiem.

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 8 parówek
  • 10 dkg żółtego sera
  • ketchup
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Parówki zapiekane w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Każdy prostokąt nacięłam po dłuższych bokach na 4-5 pasków. Na każdy prostokąt wyciskałam pasek ketchupu.
    Ser żółty starłam na tarce o grubych oczkach i oprószyłam nim każdy kawałek ciasta. Nakładałam parówkę i zawijałam ciasto na przemian zakładając każdy pasek z ciasta. Parówkę wcześniej nacięłam odrobinę nożem na końcach.

  2. Oprószyłam tak przygotowaną przekąskę żółtym serem i piekłam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez ok. 15-20 minut – do złotego koloru ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń