Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki zapiekane w cieście francuskim to pomysł na szybką przekąskę na duży głód. Można najeść się do syta i to z prawdziwym smakiem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Każdy prostokąt nacięłam po dłuższych bokach na 4-5 pasków. Na każdy prostokąt wyciskałam pasek ketchupu. Ser żółty starłam na tarce o grubych oczkach i oprószyłam nim każdy kawałek ciasta. Nakładałam parówkę i zawijałam ciasto na przemian zakładając każdy pasek z ciasta. Parówkę wcześniej nacięłam odrobinę nożem na końcach.
Oprószyłam tak przygotowaną przekąskę żółtym serem i piekłam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez ok. 15-20 minut – do złotego koloru ciasta.