Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki zapiekane w cieście francuskim to pomysł na szybką przekąskę na duży głód. Można najeść się do syta i to z prawdziwym smakiem.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 85
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 222
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 272
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 429
Składniki
Ciasto francuskie pokroiłam na 8 równych prostokątów. Każdy prostokąt nacięłam po dłuższych bokach na 4-5 pasków. Na każdy prostokąt wyciskałam pasek ketchupu. Ser żółty starłam na tarce o grubych oczkach i oprószyłam nim każdy kawałek ciasta. Nakładałam parówkę i zawijałam ciasto na przemian zakładając każdy pasek z ciasta. Parówkę wcześniej nacięłam odrobinę nożem na końcach.
Oprószyłam tak przygotowaną przekąskę żółtym serem i piekłam w nagrzanym piekarniku do 220 stopni przez ok. 15-20 minut – do złotego koloru ciasta.