Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 775
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1918
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 775
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1918
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 428
Składniki
Pieczarki wyszorować pod bieżącą wodą. Osuszyć,wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę i smażyć do odparowania wody. Cebulę obrać,opłukać,pokrajać w talarki. Kiełbasę obrać ze skórki,pokrajać w plasterki. Cebulę dodać do pieczarek i zeszklić,potem dodać kiełbasę i szybko obrumienić. Następnie wszystkie składniki ostudzić,przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (dwukrotnie),dodając 2 ugotowane na twardo jajka. Masło utrzeć w miseczce dodając stopniowo przepuszczoną przez maszynkę masę. Doprawić do smaku przyprawami.Najsmaczniejsza na razowym chlebie.