Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 191
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 310
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 191
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 310
Składniki
Pieczarki wyszorować pod bieżącą wodą. Osuszyć,wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę i smażyć do odparowania wody. Cebulę obrać,opłukać,pokrajać w talarki. Kiełbasę obrać ze skórki,pokrajać w plasterki. Cebulę dodać do pieczarek i zeszklić,potem dodać kiełbasę i szybko obrumienić. Następnie wszystkie składniki ostudzić,przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa (dwukrotnie),dodając 2 ugotowane na twardo jajka. Masło utrzeć w miseczce dodając stopniowo przepuszczoną przez maszynkę masę. Doprawić do smaku przyprawami.Najsmaczniejsza na razowym chlebie.