Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta warzywna idealna na świąteczny stół. Aromat pieczonych warzyw i przypraw świetnie komponuje się zarówno z chlebem, daniami mięsnymi, kaszą, czy jako dip.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1762
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 196
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 549
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1762
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 196
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 549
Składniki
Marchewki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Papryki i papryczki chilli przekrój na pół i pozbaw gniazd nasiennych. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220 stopni przez około 30 minut.
W tym czasie na małej patelni rozgrzej oliwę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek podsmażaj na oliwie przez około 5 minut. Odstaw na bok.
Gdy marchew i papryka będą miękkie, wyjmij je z piekarnika i pozwól chwilę ostygnąć. Do dużej miski włóż upieczoną marchew, obraną ze skóry czerwoną paprykę, papryczki chili, usmażoną cebulę i czosnek wraz z oliwą, suszone pomidory i listki kolendry. Zmiksuj całość blenderem na gładką pastę. Dodaj przyprawy, płatki drożdżowe oraz ocet. Wymieszaj i gotowe!