Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta warzywna idealna na świąteczny stół. Aromat pieczonych warzyw i przypraw świetnie komponuje się zarówno z chlebem, daniami mięsnymi, kaszą, czy jako dip.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3554
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4364
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74526
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2388
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3554
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4364
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74526
Składniki
Marchewki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Papryki i papryczki chilli przekrój na pół i pozbaw gniazd nasiennych. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220 stopni przez około 30 minut.
W tym czasie na małej patelni rozgrzej oliwę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek podsmażaj na oliwie przez około 5 minut. Odstaw na bok.
Gdy marchew i papryka będą miękkie, wyjmij je z piekarnika i pozwól chwilę ostygnąć. Do dużej miski włóż upieczoną marchew, obraną ze skóry czerwoną paprykę, papryczki chili, usmażoną cebulę i czosnek wraz z oliwą, suszone pomidory i listki kolendry. Zmiksuj całość blenderem na gładką pastę. Dodaj przyprawy, płatki drożdżowe oraz ocet. Wymieszaj i gotowe!