Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta warzywna idealna na świąteczny stół. Aromat pieczonych warzyw i przypraw świetnie komponuje się zarówno z chlebem, daniami mięsnymi, kaszą, czy jako dip.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2115
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101790
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6212
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2115
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101790
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6212
Składniki
Marchewki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Papryki i papryczki chilli przekrój na pół i pozbaw gniazd nasiennych. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220 stopni przez około 30 minut.
W tym czasie na małej patelni rozgrzej oliwę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek podsmażaj na oliwie przez około 5 minut. Odstaw na bok.
Gdy marchew i papryka będą miękkie, wyjmij je z piekarnika i pozwól chwilę ostygnąć. Do dużej miski włóż upieczoną marchew, obraną ze skóry czerwoną paprykę, papryczki chili, usmażoną cebulę i czosnek wraz z oliwą, suszone pomidory i listki kolendry. Zmiksuj całość blenderem na gładką pastę. Dodaj przyprawy, płatki drożdżowe oraz ocet. Wymieszaj i gotowe!