Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna pasta warzywna idealna na świąteczny stół. Aromat pieczonych warzyw i przypraw świetnie komponuje się zarówno z chlebem, daniami mięsnymi, kaszą, czy jako dip.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1797
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1561
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1530
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1948
Składniki
Marchewki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Papryki i papryczki chilli przekrój na pół i pozbaw gniazd nasiennych. Ułóż warzywa na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220 stopni przez około 30 minut.
W tym czasie na małej patelni rozgrzej oliwę. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, czosnek obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek podsmażaj na oliwie przez około 5 minut. Odstaw na bok.
Gdy marchew i papryka będą miękkie, wyjmij je z piekarnika i pozwól chwilę ostygnąć. Do dużej miski włóż upieczoną marchew, obraną ze skóry czerwoną paprykę, papryczki chili, usmażoną cebulę i czosnek wraz z oliwą, suszone pomidory i listki kolendry. Zmiksuj całość blenderem na gładką pastę. Dodaj przyprawy, płatki drożdżowe oraz ocet. Wymieszaj i gotowe!