Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14344
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13143
Składniki
boczek opiec z każdej strony (ja nie daję tłuszczu ale jak ktoś lubi to może dać) podlać delikatnie wodą, i poddusić. Dodać cebulę i czosnek i podduszamy dalej. Następnie dodajemy resztę mięsa i zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy mieszając cały czas. gdy Mięso będzie miękkie dodajemy pieczarek i dusimy jeszcze. Odstawiamy do wystygnięcia. Mielimy wszystko w maszynce do mielenia.
Do mięsa dodajemy zmoczoną wcześniej i wyciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie.
Ciasto: W małej miseczce rozgnieść drożdże z cukrem. Mąkę wymieszać z solą i posiekać z tłuszczem (margaryną lub masłem i ze smalcem). Drożdże wymieszać z maślanką i dodać do mąki z tłuszczem. Całość dokładnie wyrobić. Przykryte odstawić do wyrośnięcia. Podzielić ciastko na kilka części. Część ciasta wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką, rozwałkować na 0.5 cm grubość ciasto, wykładać farsz i formować paszteciki.