Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszniutkie paszteciki
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 903
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 85
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 903
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 85
Składniki
boczek opiec z każdej strony (ja nie daję tłuszczu ale jak ktoś lubi to może dać) podlać delikatnie wodą, i poddusić. Dodać cebulę i czosnek i podduszamy dalej. Następnie dodajemy resztę mięsa i zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy mieszając cały czas. gdy Mięso będzie miękkie dodajemy pieczarek i dusimy jeszcze. Odstawiamy do wystygnięcia. Mielimy wszystko w maszynce do mielenia.
Do mięsa dodajemy zmoczoną wcześniej i wyciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie.
Ciasto: W małej miseczce rozgnieść drożdże z cukrem. Mąkę wymieszać z solą i posiekać z tłuszczem (margaryną lub masłem i ze smalcem). Drożdże wymieszać z maślanką i dodać do mąki z tłuszczem. Całość dokładnie wyrobić. Przykryte odstawić do wyrośnięcia. Podzielić ciastko na kilka części. Część ciasta wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką, rozwałkować na 0.5 cm grubość ciasto, wykładać farsz i formować paszteciki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Przekąski
Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
Szparagi w cieście francuskim
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 85
Szybka przekąska z tortilli
Szybka i smaczna przekąska z tortilli z dodatkiem serka kanapowego , szynki o...
Odsłon: 784