Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
boczek opiec z każdej strony (ja nie daję tłuszczu ale jak ktoś lubi to może dać) podlać delikatnie wodą, i poddusić. Dodać cebulę i czosnek i podduszamy dalej. Następnie dodajemy resztę mięsa i zalewamy wodą i na wolnym ogniu gotujemy mieszając cały czas. gdy Mięso będzie miękkie dodajemy pieczarek i dusimy jeszcze. Odstawiamy do wystygnięcia. Mielimy wszystko w maszynce do mielenia.
Do mięsa dodajemy zmoczoną wcześniej i wyciśniętą bułkę, jajko, sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie.
Ciasto: W małej miseczce rozgnieść drożdże z cukrem. Mąkę wymieszać z solą i posiekać z tłuszczem (margaryną lub masłem i ze smalcem). Drożdże wymieszać z maślanką i dodać do mąki z tłuszczem. Całość dokładnie wyrobić. Przykryte odstawić do wyrośnięcia. Podzielić ciastko na kilka części. Część ciasta wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką, rozwałkować na 0.5 cm grubość ciasto, wykładać farsz i formować paszteciki.