Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie barszczu, kremu brokułowego, czy nawet zwykłego bulionu bez tego dodatku!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1239
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1348
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1072
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1239
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1348
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1072
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty o boku 10x10 cm. Bryndzę, serek fromage i parmezan wyrobić na gładką masę, dodać zioła, ew. doprawić do smaku (ostrożnie, bo bryndza jest słona). Białko rozmieszać z łyżką wody, smarować dwa sąsiedni brzegi kwadratów z ciasta, na środek nakładać kleks masy serowej, składać po przekątnej na trójkąty, mocno docisnąć brzeg np. widelcem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować trójkąty białkiem, można oprószyć mieszanką ziół użytej do masy serowej. Nagrzać piekarnik do ok. 210 st. wstawić blachę, piec ok. 13 -15 min. na złoty kolor. Lekko ostudzić na kratce (nie mogą być sparowane - wtedy są niesmaczne!), podawać do zup lub jako samodzielną przekąskę. Zawsze pycha!