Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie barszczu, kremu brokułowego, czy nawet zwykłego bulionu bez tego dodatku!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1660
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232095
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19225
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13021
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1660
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232095
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty o boku 10x10 cm. Bryndzę, serek fromage i parmezan wyrobić na gładką masę, dodać zioła, ew. doprawić do smaku (ostrożnie, bo bryndza jest słona). Białko rozmieszać z łyżką wody, smarować dwa sąsiedni brzegi kwadratów z ciasta, na środek nakładać kleks masy serowej, składać po przekątnej na trójkąty, mocno docisnąć brzeg np. widelcem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować trójkąty białkiem, można oprószyć mieszanką ziół użytej do masy serowej. Nagrzać piekarnik do ok. 210 st. wstawić blachę, piec ok. 13 -15 min. na złoty kolor. Lekko ostudzić na kratce (nie mogą być sparowane - wtedy są niesmaczne!), podawać do zup lub jako samodzielną przekąskę. Zawsze pycha!