Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażam sobie barszczu, kremu brokułowego, czy nawet zwykłego bulionu bez tego dodatku!
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 549
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 198
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1672
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 549
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 198
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1672
Składniki
Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić na kwadraty o boku 10x10 cm. Bryndzę, serek fromage i parmezan wyrobić na gładką masę, dodać zioła, ew. doprawić do smaku (ostrożnie, bo bryndza jest słona). Białko rozmieszać z łyżką wody, smarować dwa sąsiedni brzegi kwadratów z ciasta, na środek nakładać kleks masy serowej, składać po przekątnej na trójkąty, mocno docisnąć brzeg np. widelcem. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarować trójkąty białkiem, można oprószyć mieszanką ziół użytej do masy serowej. Nagrzać piekarnik do ok. 210 st. wstawić blachę, piec ok. 13 -15 min. na złoty kolor. Lekko ostudzić na kratce (nie mogą być sparowane - wtedy są niesmaczne!), podawać do zup lub jako samodzielną przekąskę. Zawsze pycha!