Do góry

Przekąski Przepis na:

Pęczak z wieprzowiną i papryką

Przepis dnia 2017-02-21
Pęczak z wieprzowiną i papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9859

Dodano:

Odsłon: 9274

Pęczak z wieprzowiną i papryką

Składniki

  • 150 g łopatki wieprzowej
  • 3/4 szklanki kaszy pęczak
  • 1 cebula
  • pół czerwonej papryki
  • pół łyżeczki przyprawy do gyrosa
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • sól
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą do gyrosa, dolewamy sos sojowy, mieszamy, odstawiamy. Kaszę gotujemy al dente, u mnie trwało to około 7 minut. Jak macie ochotę pogotować ją dłużej, nie krępujcie się :). Cebulę i paprykę kroimy także w kostkę, smażymy 2 minuty. Dorzucamy do nich mięso i smażymy do zrumienienia. Kaszę mieszamy z mięsem i warzywami, doprawiamy solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń