Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Oddzieliś żółtka od białek.Mąkę połączyć z żółtkami,2 łyżkami oleju i piwem.Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli i gotową pianę dodać do ciasta.Delikatnie mieszając,połączyć.
Pieczarki oczyścić,przepłukać i obtoczyć w mące.( ja jeszcze do mąki dodaje odrobinę soli) Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy.Pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy do do garnka.Smażymy aż będą rumiane.
Następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu na kuchennym papierze lub ręczniku papierowym.Podawać na ciepło z sosami np.sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym.