Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2281
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1400
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1244
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2281
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1400
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 518
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3563
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1244
Składniki
Oddzieliś żółtka od białek.Mąkę połączyć z żółtkami,2 łyżkami oleju i piwem.Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli i gotową pianę dodać do ciasta.Delikatnie mieszając,połączyć.
Pieczarki oczyścić,przepłukać i obtoczyć w mące.( ja jeszcze do mąki dodaje odrobinę soli) Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy.Pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy do do garnka.Smażymy aż będą rumiane.
Następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu na kuchennym papierze lub ręczniku papierowym.Podawać na ciepło z sosami np.sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym.