Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7343
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 375
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7343
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13411
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Oddzieliś żółtka od białek.Mąkę połączyć z żółtkami,2 łyżkami oleju i piwem.Białka ubić na sztywno z dodatkiem soli i gotową pianę dodać do ciasta.Delikatnie mieszając,połączyć.
Pieczarki oczyścić,przepłukać i obtoczyć w mące.( ja jeszcze do mąki dodaje odrobinę soli) Do garnka wlewamy olej i rozgrzewamy.Pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy do do garnka.Smażymy aż będą rumiane.
Następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu na kuchennym papierze lub ręczniku papierowym.Podawać na ciepło z sosami np.sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym.