Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i ładnie się prezentuje jako przystawka
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422878
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2506
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336640
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3764
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422878
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2506
Składniki
Składniki ciasta połączyć, wyrabiać, aż stanie się gładkie i elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce, aby trochę podrosło. Posiekaną cebulę i pierś kurczaka podsmażyć na oleju, przyprawić do smaku, na końcu dodać posiekaną natkę. Ciasto ponownie zagnieść, a następnie rozwałkować na placek o grubości 3 mm. Z ciasta szklanką wyciąć krążki. Brzegi krążków posmarować roztrzepanym jajkiem, na środek każdego krążka nałożyć porcję nadzienia. Składać pierożki na pół i płasko sklejać brzegi. Ułożyćpierożkina blaszce wyłożonej pergaminem i piec kilkanaście minut w temperaturze 160 stopni (aż uzyskają złocisty kolor) SMACZNEGO!!!