Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i ładnie się prezentuje jako przystawka
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 306
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 109
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 492
Składniki
Składniki ciasta połączyć, wyrabiać, aż stanie się gładkie i elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce, aby trochę podrosło. Posiekaną cebulę i pierś kurczaka podsmażyć na oleju, przyprawić do smaku, na końcu dodać posiekaną natkę. Ciasto ponownie zagnieść, a następnie rozwałkować na placek o grubości 3 mm. Z ciasta szklanką wyciąć krążki. Brzegi krążków posmarować roztrzepanym jajkiem, na środek każdego krążka nałożyć porcję nadzienia. Składać pierożki na pół i płasko sklejać brzegi. Ułożyćpierożkina blaszce wyłożonej pergaminem i piec kilkanaście minut w temperaturze 160 stopni (aż uzyskają złocisty kolor) SMACZNEGO!!!