Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 45
Dodano: 25.03.2010
Odsłon: 1078
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Składniki ciasta połączyć, wyrabiać, aż stanie się gładkie i elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce, aby trochę podrosło. Posiekaną cebulę i pierś kurczaka podsmażyć na oleju, przyprawić do smaku, na końcu dodać posiekaną natkę. Ciasto ponownie zagnieść, a następnie rozwałkować na placek o grubości 3 mm. Z ciasta szklanką wyciąć krążki. Brzegi krążków posmarować roztrzepanym jajkiem, na środek każdego krążka nałożyć porcję nadzienia. Składać pierożki na pół i płasko sklejać brzegi. Ułożyćpierożkina blaszce wyłożonej pergaminem i piec kilkanaście minut w temperaturze 160 stopni (aż uzyskają złocisty kolor) SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)