Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i ładnie się prezentuje jako przystawka
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457028
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457028
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1275
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2143
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 525
Składniki
Składniki ciasta połączyć, wyrabiać, aż stanie się gładkie i elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce, aby trochę podrosło. Posiekaną cebulę i pierś kurczaka podsmażyć na oleju, przyprawić do smaku, na końcu dodać posiekaną natkę. Ciasto ponownie zagnieść, a następnie rozwałkować na placek o grubości 3 mm. Z ciasta szklanką wyciąć krążki. Brzegi krążków posmarować roztrzepanym jajkiem, na środek każdego krążka nałożyć porcję nadzienia. Składać pierożki na pół i płasko sklejać brzegi. Ułożyćpierożkina blaszce wyłożonej pergaminem i piec kilkanaście minut w temperaturze 160 stopni (aż uzyskają złocisty kolor) SMACZNEGO!!!