Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i ładnie się prezentuje jako przystawka
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 660
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 660
Składniki
Składniki ciasta połączyć, wyrabiać, aż stanie się gładkie i elastyczne. Odstawić w ciepłe miejsce, aby trochę podrosło. Posiekaną cebulę i pierś kurczaka podsmażyć na oleju, przyprawić do smaku, na końcu dodać posiekaną natkę. Ciasto ponownie zagnieść, a następnie rozwałkować na placek o grubości 3 mm. Z ciasta szklanką wyciąć krążki. Brzegi krążków posmarować roztrzepanym jajkiem, na środek każdego krążka nałożyć porcję nadzienia. Składać pierożki na pół i płasko sklejać brzegi. Ułożyćpierożkina blaszce wyłożonej pergaminem i piec kilkanaście minut w temperaturze 160 stopni (aż uzyskają złocisty kolor) SMACZNEGO!!!