Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie, w szczególności jako dodatek do sałatek lub dań z grilla.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 334
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 53
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 150
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 334
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 53
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 150
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić i gotować w osolonej wodzie z całą wyciśniętą cytryną ok 5 minut, następnie odcedzić. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek, z połową wyciśniętej cytryny. Wrzucić pokrojone ziemniaki, przyprawić papryką, tymiankiem, solą i pieprzem. Podsmażać na wolnym ogniu ok godziny. Najlepiej podawać z ulubioną sałatką lub potrawami z grilla. Smacznego :)