Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie, w szczególności jako dodatek do sałatek lub dań z grilla.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1190
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1190
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić i gotować w osolonej wodzie z całą wyciśniętą cytryną ok 5 minut, następnie odcedzić. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy z oliwek, z połową wyciśniętej cytryny. Wrzucić pokrojone ziemniaki, przyprawić papryką, tymiankiem, solą i pieprzem. Podsmażać na wolnym ogniu ok godziny. Najlepiej podawać z ulubioną sałatką lub potrawami z grilla. Smacznego :)