Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest pyszne, szybkie i smakuje wyśmienicie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7672
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7672
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
W wysokiej szklance rozrobić drożdże z ciepłym mlekiem i cukrem. Odstawiamy do wyrośnięcia.
masło roztapiamy i studzimy.
przygotowujemy mąkę i dodajemy do niej składniki, następnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Potem wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 lub 8 części. Rozwałkowujemy koła i na polowe kładziemy farsz według uznaniai zlepiamy jak pieroga i przygniatamy brzegi widelcem.pieczemy ok 15 min.
Np farsz:
40 dag pieczarek, 4 parówki grube , 2 cebule, łyżka koncentratu pomidorowego, .wszystko pokroić i podsmażyć doprawić, następnie wyłożyć na ciasto