Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest pyszne, szybkie i smakuje wyśmienicie.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7626
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2730
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7626
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2730
Składniki
W wysokiej szklance rozrobić drożdże z ciepłym mlekiem i cukrem. Odstawiamy do wyrośnięcia.
masło roztapiamy i studzimy.
przygotowujemy mąkę i dodajemy do niej składniki, następnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Potem wyrośnięte ciasto dzielimy na 6 lub 8 części. Rozwałkowujemy koła i na polowe kładziemy farsz według uznaniai zlepiamy jak pieroga i przygniatamy brzegi widelcem.pieczemy ok 15 min.
Np farsz:
40 dag pieczarek, 4 parówki grube , 2 cebule, łyżka koncentratu pomidorowego, .wszystko pokroić i podsmażyć doprawić, następnie wyłożyć na ciasto