Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można nimi zaskoczyć wymagających i lubiących nowości swoich gości.Bardzo polecam !!!!
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72106
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3397
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 72106
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 524
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15556
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3397
Składniki
Do miski wbijamy 2 jaja,dajemy pół łyżeczki soli,łyżeczkę wegety i pół łyżeczki papryki ostrej,pokrojona w drobną kosteczkę cebulę i rozdrobniony czosnek oraz pokrojone drobno liście selera.Mieszamy i zagęszczamy to mąką tak aby wyszła gęsta papka,do wymieszanych składników dodajemy odcedzoną kukurydzę.
Krewetki mrożone musimy rozmrozić i pozdejmować z końca krewetki znajdujący się twardy odwłok a następnie kroimy je na 3-4 części i również dodajemy je do miski z resztą składników i mieszamy aby wszystko się ze sobą dobrze połączyło.Smażymy placki na rozgrzanym oleju,na patelni z obu stron do momentu przyrumienienia.