Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla odmiany, w ciepłym sezonie, rewelacyjny sposób na letni obiadek, zwłaszcza, gdy tradycyjne dania ździebko się sprzykrzyły...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4652
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4652
Składniki
kurczaka pokroić drobniutko, obsypać ulubionymi przyprawami (np. Gyros) i lekko przesmażyć na minimalnej ilości tłuszczu na lekko złoty kolor. Odstawić do przestudzenia
cukinie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach (można je wcześniej wydrążyć, ale niekoniecznie).
dodać starty na grubych oczkach ser żólty w takiej ilości, by nie przekraczał połowy objętości cukinii.
przestudzonego kurczaka dodać do cukini i sera, doprawić przyprawami, dodać jajka i zagęścić mąką tak, by móc formować placki wlewając masę łyżką na patelnię
smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu na chrupko. Podawać wprost z patelni z dipem czosnkowym lub innym ulubionym sosem... Między gorące placki można włożyć plaster sera żółtego tak, by się przytopił... Kurczaka można zastąpić końcówką szynki lub innej wędliny, która zalega w lodówce...