Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To placuszki z płatkami owsianymi z dodatkiem jabłek i kefiru. Bardzo zdrowe, sycące danie i lubiane przez dzieci. Użyjcie do smażenia foremek silikonowych w ulubionych przez dzieci kształtach, a stworzycie na talerzu bajeczne danie ;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35690
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6006
        
        
                Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
W większej misce miksujemy kefir z jajkiem. Dodajemy mąkę z dodatkami i łączymy mikserem. Dosypujemy płatki, mieszamy łyżką i odstawiamy na około 20 minut, żeby płatki zmiękły.
Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy.
Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, smażymy małe, niezbyt grube placuszki, na złoty kolor. Do smażenia można użyć specjalnych ozdobnych foremek.
Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem.