Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To placuszki z płatkami owsianymi z dodatkiem jabłek i kefiru. Bardzo zdrowe, sycące danie i lubiane przez dzieci. Użyjcie do smażenia foremek silikonowych w ulubionych przez dzieci kształtach, a stworzycie na talerzu bajeczne danie ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2704
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14325
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 185
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2704
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14325
Składniki
Przesianą mąkę mieszamy z cukrem, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
W większej misce miksujemy kefir z jajkiem. Dodajemy mąkę z dodatkami i łączymy mikserem. Dosypujemy płatki, mieszamy łyżką i odstawiamy na około 20 minut, żeby płatki zmiękły.
Obrane jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do masy.
Na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju, smażymy małe, niezbyt grube placuszki, na złoty kolor. Do smażenia można użyć specjalnych ozdobnych foremek.
Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem.