Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119215
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8914
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3021
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119215
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8914
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3021
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku. Wsypać 1 łyżkę mąki i przygotować jasną zasmażkę. Następnie wlewać powoli mleko, stale mieszając, sos doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojony serek topiony i mieszać, aż się rozpuści. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki.
Marchew i cukinię oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o dużych okach. Kukurydzę osączyć, wymieszać z marchwią i cukinią. Do warzyw dodać jaja, 2 łyżki mąki i płatki owsiane, wymieszać, doprawić solą.
Olej rozgrzać na patelni. Na tłuszczu kolejno usmażyć 12 małych placuszków, z każdej strony na złocisto - brązowy. Przed podaniem placki polać gorącym sosem serowym.