Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3118
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 406
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 108
Kofty do bliskowschodnia odmiana szaszłyków. Mnogość występujących w nich prz...
Odsłon: 3118
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 406
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 108
Składniki
Margarynę roztopić w rondelku. Wsypać 1 łyżkę mąki i przygotować jasną zasmażkę. Następnie wlewać powoli mleko, stale mieszając, sos doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojony serek topiony i mieszać, aż się rozpuści. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki.
Marchew i cukinię oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce o dużych okach. Kukurydzę osączyć, wymieszać z marchwią i cukinią. Do warzyw dodać jaja, 2 łyżki mąki i płatki owsiane, wymieszać, doprawić solą.
Olej rozgrzać na patelni. Na tłuszczu kolejno usmażyć 12 małych placuszków, z każdej strony na złocisto - brązowy. Przed podaniem placki polać gorącym sosem serowym.