Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na szybką kolację lub awaryjna potrawa na przyjęcie nieoczekiwanych gości
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1785
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5386
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1739
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5284
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1785
Składniki
Bułkę (warto wykorzystać czerstwą) pokroić na dosyć grube kromki. Usunąć miękkie środki, pozostawiając ok. 1-2 cm warstwę miąższu przy skórce (pozostały ususzyć w piekarniku, potem zetrzeć na bułkę tartą)
Na dużej patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Na rozgrzany tłuszcz włożyć przygotowane koła z bułki. Usmażyć je na złoty kolor z jednej strony, obrócić na drugą. Do środka każdego koła wbić jajko. Smażyć do momentu, aż białka się zetną, a żółtka pozostaną jeszcze płynne (można na chwilę nakryć przykrywką). Oprószyć solą i pieprzem
Talerze wyłorzyć liśmi sałaty, łopatką ostrożnie zdjąć grzanki i ułożyć na talerzach. Każdą porcję dekorować pokrojonymi na połówki pomidorkami oraz natką i szczypiorem. Od razu podawać