Do góry

Przekąski Przepis na:

Prażona ciecierzyca a'la popcorn

Prażona ciecierzyca a'la popcorn

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 113

Dodano:

Odsłon: 690

Przepis, który każdy może zrobić w domu!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Prażona ciecierzyca a'la popcorn

Przygotowanie

  1. Co można podjadać podczas filmu zamiast popcornu czy nachosów? Prażoną ciecierzycę! Koniecznie z chrupiącą skórką i miękkim, delikatnym wnętrzem. Dodatkowy plus jest taki, że zrobienie jest jeszcze prostsze niż tradycyjny popcorn z ziaren kukurydzy!

    Dokładne wykonanie znajdziecie na filmie poniżej :)

    Odsącz ciecierzycę z wody i dokładnie ją osusz, np za pomocą ręcznika papierowego. Dodaj oliwę, przyprawy i sok, wymieszaj. Jeśli masz czas, przykryj folią na 30 minut, aby smaki lepiej się połączyły. Potem piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 – 20 minut. Pamiętaj aby zakryć ciecierzycę podczas pieczenia – podłóż papier na blaszkę i wysypaną ciecierzycę zakryj „daszkiem” z zawiniętego papieru, zabezpiecz łyżką aby konstrukcja się nie zburzyła. Ciecierzyca, podobnie jak popcorn, może pryskać podczas pieczenia.

    Więcej wegańskich przepisów znajdziecie na stronie www.reasonablevegan.pl lub na moim kanale YouTube: Reasonable Vegan :)

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2017 Taką, to powinni serwować w kinach :D
Zdrowiej, smaczniej i w ogóle tak dużo lepiej wygląda od tej nadmuchanej kukurydzy xD

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń