Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis, który każdy może zrobić w domu!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1498
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1342
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1053
Składniki
Co można podjadać podczas filmu zamiast popcornu czy nachosów? Prażoną ciecierzycę! Koniecznie z chrupiącą skórką i miękkim, delikatnym wnętrzem. Dodatkowy plus jest taki, że zrobienie jest jeszcze prostsze niż tradycyjny popcorn z ziaren kukurydzy! Dokładne wykonanie znajdziecie na filmie poniżej :) Odsącz ciecierzycę z wody i dokładnie ją osusz, np za pomocą ręcznika papierowego. Dodaj oliwę, przyprawy i sok, wymieszaj. Jeśli masz czas, przykryj folią na 30 minut, aby smaki lepiej się połączyły. Potem piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 – 20 minut. Pamiętaj aby zakryć ciecierzycę podczas pieczenia – podłóż papier na blaszkę i wysypaną ciecierzycę zakryj „daszkiem” z zawiniętego papieru, zabezpiecz łyżką aby konstrukcja się nie zburzyła. Ciecierzyca, podobnie jak popcorn, może pryskać podczas pieczenia. Więcej wegańskich przepisów znajdziecie na stronie www.reasonablevegan.pl lub na moim kanale YouTube: Reasonable Vegan :)