Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne "krokiety" z kremowym nadzieniem
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1614
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1967
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1614
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8790
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3155
Polecam.
Odsłon: 1967
Składniki
Zamrożone kostki szpinaku podgrzewać na patelni z ok. 1 szklanką wody. Kiedy szpinak się rozmrozi należy odcedzić go na sitku. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i wrzucić do niej odsączony szpinak, podsmażyć. Następnie do szpinaku dodać ricottę, parmezan i posolić do smaku. Całość razem podgrzewać cały czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony farsz rozdrobnić w blenderze (ale nie za długo, bo inaczej powstanie zhomogenizowana papka. Już można przystąpić do formowania "krokiecików". Na naleśnik przypada ok. 1-1,5 łyżki farszu. Ciasto należy zwijać w formę tradycyjnych krokietów, obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Gotowe krokiety smażyć na maśle z odrobiną oliwy (wtedy nie będą się przypalać).