Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy pomarańczowe

Racuchy pomarańczowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 4170

Pycha!!

Składniki

  • 300 g serek waniliowy
  • 2 pomarańcze
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • jajko
  • cukier puder
  • ole
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z pierwszej pomarańczy wycinamy cały miąższ. Obieramy, a następnie między błonami wycinamy miąższ. Wrzucamy do blendera, dodajemy jajko i serek waniliowy - całość miksujemy. Przelewamy do średniej wielkości miski. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i dosypujemy stopniowo, ciągle mieszając do przygotowanej wcześniej masy z serka. Z drugiej pomarańczy usuwamy nożem skórkę, następnie wycinamy miąższ i kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, porcjami nakładamy ciasto, na nie po kilka kawałków pokrojonej pomarańczy. Smażymy do zarumienienia się racuchów z obu stron - na wolnym ogniu. gotowe racuchy posypujemy cukrem pudrem - podajemy;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń