Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 301
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 301
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1644
Składniki
Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Gotujemy w 1,5 l. wody i doprawiamy do smaku. Ryż po opłukaniu wsypujemy do gotującego się wywaru i gotujemy do miękkości. Dodajemy koperek.
Przygotowanie pulpetów: bułkę namaczamy, odciskamy i dodajemy do mięsa, wbijamy jajko i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe kuleczki i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę - gotujemy ok. 20 -30 min. Podajemy zalane zupą.
Przepis pochodzi z "Książki Kucharskiej Przyjaciółki"